Mechelen

NKO-praktijk Nathalie Peeters

Neus-keel-oorarts Nathalie Peeters kwam via dr. Lise Van Gestel bij Quality Living+ terecht voor de inrichting van haar nieuwe privépraktijk.

Haar oog viel op een casco pand in Mechelen waarbij we onze eigen grenzen konden verleggen. Tijdens een uitvoerige ontmoetfase gingen we met een atypisch plan inclusief bijzondere boogvorm en grote raampartijen aan de slag om de haalbaarheid van het project te onderzoeken. Eens bleek dat we een ontwerp met praktische indeling en voldoende bergruimte konden waarmaken en dat ook de technieken in dit pand haalbaar waren, besloot dr. Peeters over te gaan tot aankoop.

Opvallend aan de inrichting zijn de warme nude tinten, die het geheel meteen een vrouwelijke en gezellige toets geven. Het baliemeubel, momenteel nog niet bemand maar mogelijk in de toekomst, is afgewerkt met een Fenix-plaat in geborstelde metaallook die magnifiek combineert met de zachte tinten in de ruimte. Een beveiligde ingang biedt toegang tot een ruim dokterskabinet, een secundair kabinet met audiocabine en een praktisch ingerichte keuken. Lunchen kan aan de uitschuifbare tafel onder de lockers en voor het comfort van de arts is er hier nog een apart sanitair voorzien.

Wat ons vooral bijblijft in dit project? Alle technieken moesten in het bestaande volume van het pand en zonder afvoer via de gevel verwerkt worden. Een technische uitdaging waar we graag ons visitekaartje aan hangen: met de installatie van een inpandig airco- en ventilatiesysteem voldoen we niet alleen aan de eisen van de projectontwikkelaar maar ook aan onze eigen - hoge - norm van een hedendaagse en futureproof praktijk.