Nijlen

Huisartsenpraktijk Nabij

Na een uitgebreide ontmoetfase koos huisartsenpraktijk Nabij voor een volledige nieuwbouw met een groepspraktijk en appartement op de eerste verdieping.

De praktijk geeft u een duidelijk beeld van onze norm als het over een huisartsenpraktijk gaat: comfort voor arts en patiënt, doordachte technieken en esthetiek vloeien samen in een futureproof geheel. De praktijk is zo ontworpen dat ze de basis kan vormen voor elke praktijk qua indeling, ruimtes en materialen en biedt u een tastbaar idee van uw toekomstige praktijk. Een sporadisch bezoek door artsen met bouwplannen is dan ook mogelijk in deze referentiepraktijk.

Omdat de praktijk zich in een residentiële straat bevindt, kiezen we ervoor om de ingang en parking achteraan te organiseren. De verplichte verhouding woonruimte-praktijkgedeelte bood ons de opportuniteit om een appartement te voorzien dat verhuurd kan worden en zo extra inkomsten voor de praktijk genereert. Het onthaal met wachtzaal, speelhoek en sanitair wordt met een elektrische deur gescheiden van de vier dokterskabinetten, het kabinet voor paramedici en de laboruimte. In de kabinettenhal is een apart toilet voor de patiënten voorzien. Voor een discrete handel en wandel hebben de artsen een aparte ingang naar de eerste verdieping waar ze in alle privacy even kunnen pauzeren.

We werkten met verschillende laminaatkleuren en kenden aan elk kabinet een eigen groentint – passend in de huisstijl – toe die we toepasten op de onderkasten. De kleur van de verf werd aangepast op de specifieke groentint en doorgetrokken op de muur. Een creatieve benadering die slechts een kleine impact op het budget heeft en de ruimte meteen gezelliger én onderhoudsvriendelijker maakt.

i.s.m. architect VELD.