Asse

Dokterspraktijk Medicasse

Enkele jaren geleden barstte groepspraktijk Medicasse uit zijn voegen. Het tijdelijke containerkabinet naast de praktijk bood geen soelaas en zo startten wij samen met de drie artsen aan de zoektocht naar een toekomstgerichte oplossing. Van de renovatie van een magnifiek herenhuis tot de inrichting van een casco handelspand, tal van opties werden gewikt en gewogen. Geen enkele bleek investeringsgewijs echter zo interessant als het uiteindelijke project: een nieuwbouwpraktijk in de tuin naast de bestaande praktijk, met een studio voor de artsen en twee mooie huurappartementen op de eerste en tweede verdieping.

De praktijk is voorzien van vier dokterskabinetten, één paramedicilokaal en een ruim onthaal met lichtrijke wachtzaal. Uit veiligheidsoverwegingen creëren we met het raam tussen de balie en kabinettengang een zichtlijn die aan de onthaalmedewerker een overzicht over de volledige praktijk biedt. In de kabinetten plaatsen we een MDF-wand om de spreek- en behandelzone visueel op te splitsen: een unieke touch die deze kabinetten een atypisch karakter geeft.

Voor de afwerking van de groepspraktijk bekenden de artsen meteen kleur. Blauw genoot de absolute voorkeur en zo geschiedde een stijlvolle blauwe draad doorheen de volledige praktijk, zowel binnen als buiten. De aluminium vlakken in de gevel en het raamwerk vormen een mooi geheel met de blauwe accenten in het interieur: opvallend in het onthaal, subtiel in de kabinetten en knap doorgetrokken in de keramische ceppo di gre-vloer die doorheen de dokterspraktijk loopt.