Haacht

Huisartsenpraktijk Veltion

Door nood aan meer ruimte, besliste Dr. Marlies Metsu om haar huisartsenpraktijk onder te brengen in een nieuwbouwwoning. Maar hoe pak je zoiets aan? Enter Quality Living+! We hielpen in de ontmoetfase alle bouwkeuzes vast te leggen en betrokken een architect in het verhaal om de plannen concreet te maken.

Terwijl het woongedeelte achteraan geplaatst werd voor maximale privacy, pronkt de nieuwe praktijk van Veltion – toepasselijk Grieks voor ‘beter dan voorheen’ – aan de straatzijde. We gaven er vorm aan de wachtruimte en het onthaal met labo, en aan drie kabinetten die ten dienste staan van een HAIO, paramedici en Dr. Metsu zelf.

De vraag naar een huiselijk gevoel vulden we onder meer in met een zitbank uit warm mdf-materiaal. Plaats voor een tikkeltje groen, kinderanimatie en leesvoer kon uiteraard niet ontbreken! Daarnaast keren boogvormen en grijsgroene accenten regelmatig terug in het interieur. Een voorbeeld zijn de 3D-tegels die de onthaalbalie op speelse wijze afbakenen. Helemaal Veltion, letterlijk en figuurlijk!

i.s.m. architect