Lier

Groepspraktijk Sion

Middenin de Sion-site in Lier bevindt zich de gelijknamige groepspraktijk van huisartsen Johanna en Lynn. Ze lieten hun oog vallen op een charmant erfgoedpand als thuisbasis voor hun kabinetten. Van bij de eerste kennismaking voelde het contact vertrouwd en gingen de neuzen in dezelfde richting. Zachte oudroze en grijsgroene tinten in combinatie met licht hout en terrazzo zetten de toon voor een op-en-top vrouwelijke praktijk met Scandinavische slash nostalgische touch.

Met het behoud van de bestaande authentieke elementen als primaire richtlijn bij ons ontwerp, pronkt het gebouw nog steeds met zijn originele boogopeningen, ruwe bakstenen en gewelfde plafonds. Om die laatste in stand te houden zonder aan akoestisch comfort in te boeten, deden we een beroep op spuitpleister. Daarnaast werkten we nagenoeg alle technieken weg in de vloeren of muren.

Witte smeedijzeren deuren met structuurglas benadrukken de authentieke sfeer, terwijl alle basisfuncties voor een moderne praktijk aanwezig zijn. Where efficiency and aesthetics meet!