Hasselt

Apotheek Vos

Sinds 2021 maakt Apotheek Vos samen met twee andere buurtapotheken in de Hasseltse Grote Ring deel uit van het collectief Hassotheek. Wij begeleidden de familie Vos vanaf de eerste stap om hun zaak in lijn met die overkoepelende identiteit vorm te geven en het maximale uit de vernieuwbouw te halen. Het naastliggende pand werd bij het project betrokken om een gloednieuwe apotheek met meer ruimtegevoel te creëren. De bovenverdiepingen kregen een residentiële invulling met twee appartementen en een studio.

Rolstoelvriendelijk, lichtrijk, praktisch, digitaal: het vernieuwde Apotheek Vos vinkt heel wat vakjes af. Het ontwerp wordt enerzijds gekenmerkt door verticaliteit, die we verkregen door een afwisseling van beige en witte stijlen in de kastenwand. Datzelfde beige en een tikje appelblauwzeegroen – een wink naar de huisstijl van Hassotheek – keren terug in de terrazzo-accenten doorheen de ruimte.

Een mooie en vandaag onmisbare troef is de medicatierobot, die in verbinding staat met afleverpunten in de OTC-wand en de automaat in de inkomsas. Daar halen patiënten makkelijk zelf medicijnen en voorschriften af. Voor persoonlijk of discreet advies kunnen ze terecht in de private gespreksruimte achteraan de apotheek. Zo beantwoorden de aanwezige functies aan de noden van iedere patiënt!

i.s.m. architect