15.04.2021

Persoonlijke accenten zorgen voor uniek karakter bij Orthopedie Lise Van Gestel

Orthopedisch chirurg Lise Van Gestel werkt sinds januari deeltijds als zelfstandige vanuit haar nieuwe privépraktijk in Mechelen. Quality Living+ stond haar bij in de zoektocht naar een geschikt pand en mocht all-out gaan in de inrichting, zolang het resultaat maar een tikkeltje 'catchy' was. Of we daarin geslaagd zijn? Dat beantwoordt Dr. Van Gestel graag zelf.

Hoe ben je bij Quality Living+ terechtgekomen?

Dr. Van Gestel: "Mijn man heeft een bedrijf in medische software, Mediportal, en liet zijn zaak ook door Karen en Freek inrichten. Die samenwerking verliep heel vlot en toen ik besloot een privépraktijk te openen, hebben we hen opnieuw gecontacteerd. Freek ging met mij mee om een aantal panden te bezoeken: gezien zijn ervaring met dergelijke projecten vertrouwde ik erop dat hij de mogelijkheden binnen een bepaalde ruimte beter konden inschatten. Karen voerde vervolgens een oppervlaktestudie uit om af te toetsen wat haalbaar was en wat niet. Uiteindelijk vonden we het perfecte cascopand vlak bij de Veemarkt van Mechelen."

Gingen de werken daarna vlot van start?

"Dat moest wel want we zaten met een heel strak tijdschema. Ik kocht het pand in augustus en op 13 januari had ik al een afspraak met mijn eerste patiënt. Daarom startten Karen en Freek nog voor de aankoop helemaal rond was met het opstellen van een plan en werd de schrijnwerkerij bijvoorbeeld al geregeld zodat alles op tijd geïnstalleerd en opgeleverd kon worden. Door zo proactief te werk te gaan, stond de praktijk in korte tijd op punt. Chapeau!"

Quality Living+ stond van begin tot einde in voor de opvolging van de werken, wat me niet alleen een instapklare praktijk opleverde maar ook heel wat tijd bespaarde.

Dr. Lise Van Gestel

Welke sfeer hoopte je te verkrijgen met de inrichting?

"Ik had niet zozeer een sfeer in gedachten, maar wou vooral een plek creëren waar zowel ikzelf als mijn patiënten zich op hun gemak kunnen voelen. Wat de keuze van materialen betreft, kreeg het ontwerpersteam van mij carte blanche. Er mocht wel een speciaal kantje aan zitten, iets catchy dat de praktijk wat persoonlijker maakt. Op basis van die input hebben ze mij verschillende moodboards voorgesteld, het ene al gewaagder dan het andere, en daaruit heb ik mijn favoriet gekozen. Ze hebben mijn idee goed vertaald door de opvallende groene marmersteen doorheen de praktijk te laten terugkeren en de rest van het interieur daar mooi op af te stemmen."

Is het esthetische aspect in verhouding met de praktische kant?

"Werkbaarheid was zeker prioritair. We moesten aan de slag met een vrij beperkte ruimte dus elk hoekje werd optimaal benut. Ik heb in tegenstelling tot andere medische disciplines geen speciale tafels of toestellen nodig. Mijn patiënten moeten een klein afstandje kunnen wandelen en that's it. Quality Living+ zorgde dat daar voldoende plaats voor is en verder zijn alle basisvereisten voor een dokterspraktijk aanwezig: een ruime wachtkamer, een goede toegankelijkheid voor mindervaliden en twee kabinetten waartussen ik snel kan switchen. Daarnaast is er nog een kleine privéruimte voorzien met een keukentje, een toilet en een douche."

  • Houten gang orthopedie Lise Van Gestel by Quality Living+
  • detail wachtzaal groen marmer orthopedie Lise Van Gestel by Quality Living+

Bleven de werken binnen jouw vooropgestelde budget?

"De totaalkost lag iets hoger dan initieel voorzien was, maar onderweg heb ik nog keuzes gemaakt die de prijs hebben beïnvloed. Ik heb mezelf ook heel wat tijd gekocht door de volledige opvolging aan Quality Living+ over te laten. Ik ben amper op de werf geweest en heb me eigenlijk van weinig iets moeten aantrekken. Mijn praktijk werd op korte tijd instapklaar gemaakt en ook nog eens tot in de puntjes afgewerkt. Er hing al een spiegel en er stond een vuilbakje klaar in het toilet: zo'n details maken het plaatje voor mij helemaal af."