Dierenarts Dasivet

Dierenartsen Lobke Simoen en Sam Daeleman wonen en werken in een herenhoeve in Eindhout-Laakdal. In samenwerking met hun architect stond Quality Living+ in voor de uitbreiding van de praktijk en de renovatie van hun privéwoonst.

Zowel de woning als de praktijk kregen een huiselijke sfeer in een landelijke stijl aangemeten, volledig in lijn met het authentieke karakter van de hoeve en de rurale omgeving. De muren zijn afgewerkt met een landelijke bezetting en waar mogelijk met een ruwe kalkverf. De praktijk werd volledig afgestemd op de noden van het viervoetig bezoek: brede deuropeningen voor een vlotte doorgang en een keramische structuurtegel die ervoor zorgt dat de dieren met hun natte pootjes niet wegglijden. Naast deze onderhoudsvriendelijke vloer kozen we ook voor het meubilair voor gemakkelijk afwasbare materialen.

Dit gehele plaatje creëerden we zonder in te boeten op sfeer en gezelligheid. De combinatie van laminaat, houtlook en smeedijzeren details zorgt voor een huiselijke sfeer en een aangename werkomgeving voor de dierenartsen.